Hoe krijgen we onze leerlingen weer ‘aan’?

Hoe krijgen we onze leerlingen weer ‘aan’?

Wat kan jij als professional in het voortgezet (speciaal) onderwijs doen om leerlingen na een veelbewogen coronatijd weer te motiveren en activeren? Dat gaan we op 1 december en 17 januari met elkaar onderzoeken. Wat doe jij nu al? Wat weten we dat werkt vanuit de wetenschap? Vanuit verschillende perspectieven willen we komen tot bruikbare oplossingen om onze leerlingen te helpen. Hierbij delen we onze kennis en ervaringen uit de onderwijspraktijk. Doe ook mee!

Voor wie?

Professionals uit het voortgezet (speciaal) onderwijs zoals docenten, zorgcoördinatoren, schoolpsychologen, team- en schoolleiders, en vanuit de wetenschap.

Aanleiding

Na twee lockdowns waarin scholen dicht waren en een ‘hybride’ schooljaar blijken veel jongeren moeite te hebben met sociale interactie en gedrag in de klas. Ze letten bijvoorbeeld niet op in de les, haken niet aan bij het lesprogramma of willen niet deelnemen aan schoolbrede activiteiten zoals excursies. Onderwijsprofessionals worstelen hier dagelijks mee en zoeken naar manieren om hun leerlingen weer te motiveren en activeren.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt online plaats op donderdag 1 december 2022 van 16.00 tot 17.30 uur en op dinsdag 17 januari 2023 van 16:00 tot 17:30 uur.

Aanmelden!

Doe je ook mee? Meld je dan aan via onderstaande knop. Doe dat ook als je eerder hebt laten weten dat je interesse hebt om erbij te zijn. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een mail met het programma en de link naar de sessie. Ken je anderen die erbij zouden willen zijn, stuur deze uitnodiging dan vooral door.

De sessies worden georganiseerd door Nederlands Jeugdinstituut, Lerarencollectief, VO-raad, Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal, Sectorraad GO, CNV, Coalitie Welbevinden, en mogelijk gemaakt door kenniscommunity NP Onderwijs.

Deel dit bericht via de knop hieronder: