Factsheets

Factsheet en rapport

Mentaal Kapitaal: deelonderzoek over het verbeteren van samenwerking

Hoe kan de samenwerking in de hulp bij schoolstress, prestatiedruk, schoolverzuim en schooluitval worden verbeterd? Daar gaat dit deelonderzoek van Mentaal Kapitaal over. Het onderzoek is gehouden met diverse focusgroepen bestaande uit professionals, ouders en jongeren met school gerelateerde problematiek.

N.a.v. deze focusgroepen is een rapport geschreven en is er een factsheet gemaakt met de onderzoeksresultaten en take-aways.

Lees meer over Mentaal Kapitaal.

onderzoek2

Factsheet kennisinventarisatie Primair Proces

Lees over de resultaten van het onderzoek Verklarende Analyse. Uit relevante rapporten, onderzoek, bestaande modellen en de kenniswerkplaatsen is informatie opgehaald over het primair proces van jeugdhulporganisaties.

De verkregen kennis is samengebracht in deze factsheet.

Studeren

Factsheets Mentaal Kapitaal met aanbevelingen om stress en prestatiedruk onder jongeren terug te dringen.

Het onderzoeksproject Mentaal Kapitaal is uitgevoerd binnen de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal. Doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de individuele, omgevings- en systeemfactoren die een rol spelen bij ongezonde schoolstress, prestatiedruk, schoolverzuim/thuiszitten en schooluitval.

Bekijk de algemene factsheet of de factsheet voor jongeren.

Je brein de baas

Factsheet Je Brein de Baas?! 'Stress onder Controle'. Snel inzicht in de onderzoeksresultaten.  

Je Brein de Baas?! ‘Stress onder controle’ is een lespakket voor middelbare scholieren, gericht op het versterken van de mentale gezondheid. GGDrU wil met dit onderzoek weten hoe de ervaring is met het lespakket en wat volgens leerlingen en docenten de toegevoegde waarde is van Je Brein de Baas?! ‘Stress onder controle’.

Bekijk de factsheet met de eerste onderzoeksresultaten.